12 Aralık 2010 Pazar

The Pros and Cons of Hitchhiking

Bu ayın albümü roger waters'ın eric clapton ile yaptığı The Pros and Cons of Hitchhiking albümü

Yıl 1977 roger abimiz toplamış davidi nicki ve ricki başlamış yeni albüm için fikirlerini anlatmaya. önce "the wall" u anlatmış. grup elemanları burun kıvırmış, olmamış bu demişler roger ise "durun lan daha bitmedi" diyerek başlamış konumuz olan albümü anlatmaya;


Bu da konsept olucak hemde gerçek zamanlı kimi dinleyicilerimiz kafayı kırıp aynı saatleri tutturmaya çalışacak neyse hikayenin konusu tabii ki benim sorunlu hayattım, karım ve orta yaş krizim. şöyle bak 4:30 gibi "wake up! you're dreaming sözleriyle" başlatıyoruz, kahramanımız karısının bu sözlerini hiç takmadan rüyasına devam ediyor. rüyasında iki otostopçuyu arabasına alıyor bakıyor kız güzel abi çirkin hemen kıza come with me'yi yapıştırıyor. 4:33 gibi kız kabul edince hoop araba lamborghiniye dönüşüyor ve bizimki buna yollarda hava atıp gezdirmeye başlıyor.

   david: çok basit gitmiyor musun 
   roger: basit mi, al o zaman

Kahramanımız gözlerini ingiltere'de kendi evinde açıyor karşısında bıçaklı bir arap var.hemen uyuyayım gerçek değil bu, ben otostopçu kıza geri dönmek istiyorum diyor. istediği de oluyor ren nehri kenarında bir otelde kızla beraber oluyor. burdan sonra sexual revolution'u giriyoruz. david, kahramanız kıza laf çarparken senden ona uyacak bir solo istiyorum. neyse sonra kahramanımız pijamalarla odasında uyanıyor karısı hadi her şeyi toplayalım wyoming'e gidelim diyor. bizimkinin diyecek sözü yok tabii hemen kabul ediyor. wyoming de bir hafta geçmeden karısı doğudan gelen bir adamla kaçıveriyor. sonraki üç şarkıda kahramanımız otostopçu oluyor. yolda bir kendine kızıyor bir karısına aralara saksofon soloları da ekliyoruz, süper oluyor. uzatmayayım kahramanı uyandırıyorum, bir bakıyor yanında karısı emin olamıyor saçını okşuyor sonra sensiz bir an bile geçirmeyeceğim diyor.

   david : bu mu abi ?
   roger : evet
   david : biraz kişisel olmamış mı ?
   roger : ama the wall da kişisel
   nick : ikisinden birini seçiceksem the wall'u seçerdim, onda biraz da olsa umut var
   rick : götüm gibi ikisi de
   roger'ın kafasından geçenler : kesicem olm seni gruptan
   david : nick haklı beyler, wall da bir kaç şarkıya eklemeler yaparsam olur bu iş
   roger :  tamam ulan the wall olsun zaten o soloyu eric daha iyi atar

Aşağı yukarı hikaye budur. eric clapton ve roger waters'ın bir araya gelmesi ve roger'ın ilk solo albümü olması açısından önemli bir albüm. müzikte güzel, dinleyin bence.

    lisede aldığım ingilizce eğitimi biraz sıkıntılı, eksik veya yanlış varsa söyleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder