29 Ekim 2011 Cumartesi

Yeni başlayanlar için televizyon karşısında uyuma rehberi

                  Televizyonun karşısında uyumak  rüyaları renklendirir, güne farklı duygularla uyanmayı sağlar.

Kanal seçimi bu konuda kritik bir öneme sahip. Hem uykuya dalma sürecinde hem uyanma sürecinde iyi giden bir kanal bulmak gerçekten çok zor. Doğru kanalı bulmanız için sizlere deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım, sevgili televizyon karşısında uyumayı sevenler. Eksik kaldığım kanallarda eren adlı işe yaramaz umarım beni tamamlar, haydi başlıyoruz.


Öncelikle söylemeliyim ki rehberimiz sadece gece 12-2, sabah 7-9 saatleri arası hakkında bilgi vermektedir. Bu saatler dışında uyuyup uyanıyorsanız hiç zahmet edip okumayın.


Kanal d: Hafta içleri vasat hafta sonları fena değil perfonması var. Haftasonları çeşitli sikindirik talk show programlarıyla sizi uykuya çok çabuk ulaştırma yetisine sahip. Özellikle pazartesi günleri içerdiği profesörler, uzmanlar ve çok bilmişler sayesinde tıpkı anfide uyuyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Ayrıca unutmayın cuma cumartesi günleri bu kanalla uyumayı seçmişseniz lütfen sesi normalinden az açın çünkü araştırmalarım ortaya çıkarıyor ki pop müzik ile uyumaya çalışmak insanı sinirli yapıyor. Gelelim bu kanalın uyandırma performansına, eğer beni dinlemeyip hafta içi bu kanalla uyumayı seçmişseniz büyük ihtimalle ya günaydın programına denk gelip iğrenç gülümsemeli irfanla ya da doktorum programına denk gelip aytuğ adlı yarrak kafasıyla uyanıcaksınız. Ama doktorum da sarışın abla var onu es geçme diyenleri duyar gibiyim, evet haklısınız sarışına beyaz önlük gidiyor ama kendisinin sevimlilikten puan toplamaya çalışan iğrenç ses tonuna ne diyeceksiniz, ha ne diyeceksiniz ? Benden tavsiye uzak durulsun. Hafta sonları uyandırma performansına bakarsak, büyük ihtimalle ya magazine ya da tırt dizilere denk geleceksiniz ki bunlar çekilebilir şeyler.


Ntv:  Haberler uykunuzu mu getiriyor, banu güven'in tatlı sesiyle uyumak mı istiyorsunuz eğer cevaplarınız evet ise ntv sizin için doğru adres. Benim için değil, hemen açıklıyım; banu güvenle derdim yok benim derdim haberlerle. Malum haber dediniz mi akla siyasetçi, siyasetçi dediniz mi akla bir yığın işe yaramaz cümle öbeği gelir. Evet uykuya dalmak için bunlar hep güzel şeyler ama uyanmak için çok kötü. Bir keresinde cemil çiçekle uyanmak zorunda kalmıştım, sonra gün boyunca bir şeylere uçarak vurma isteğiyle dolaştım. Uykudan uyanmak sizi zaten agresif yapan bir şey bir de üstüne cemil çiçek alınca gerçekten çekilmez bir insan olur çıkarsınız. Cemil çiçek belki çok uç bir örnek oldu ama güne illaki bir siyasetçi ile uyanacağınız gerçek ve bence siyasetçi dostlarımız üç aşağı beş yukarı aynı insanlar. 

Show tv: Siyaset meydanıyla perşembelerinizin vazgeçilmezi olacak bir kanal. Gerçekten çok tatlı uyuyorsunuz. Diğer günler plase olarak yemekteyiz tercih edilebilir ama araştırmalarım gösteriyor ki yemekteyiz zaman zaman uyku kaçırtabiliyor. Uyanma aşamasında ise maalesef bu kanal da sınıfta kalıyor. Cennet mahallesi ve bugün ne giysem gerçekten ikisi de birbirinden kötü programlar. Aslında o kadar kötüler ki kapatmak için acilen uyanıyorsunuz. Bu acilen uyanmanın yan etkilerini göz ardı ederseniz tercih edilebilir bir kanal.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder